THEORIE

Om jouw rijopleiding succesvol af te kunnen ronden is het noodzakelijk dat je eerst jouw theorie behaald. Om veilig en zelfverzekerd deel te kunnen nemen aan het verkeer is het belangrijk om alle verkeersregels en de betekenis van verkeersborden te kennen. Theorie is een schriftelijke toets die je aflegt bij het CBR.

Hoe ziet het theorie-examen eruit?

Je dient minimaal 16 jaar te zijn voordat je het theorie-examen mag afleggen. Het theorie-examen autorijbewijs duurt drie kwartier, inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn op de examenlocatie van het CBR. Denk eraan dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt. Het examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen, vragen waar je zelf een getal in moet vullen en vragen over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie (bij gevaarherkenning). Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen: 25 vragen over gevaarherkenning, 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht.

Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Voorbereiding

Het theorie-examen kun je zelfstandig thuis voorbereiden met behulp van een theorieboek en cd-rom met oefenvragen. Ben je niet in het bezit van een theorieboek en/of een cd-rom? Geen paniek, deze kun je eenvoudig bij ons bestellen. Hiervoor kun je contact met ons opnemen of ernaar vragen met de rijlessen.

Heb je toch liever wat hulp bij het leren van jouw theorie? Neem dan even contact met ons op over de mogelijkheden van theorielessen. Theorielessen worden individueel of in kleine groepen aangeboden waarbij extra aandacht en ondersteuning aan jou wordt gegeven. Dit zal jouw kansen verhogen om je theorie sneller te behalen.

×